Síria
L'enduriment dels atacs de l'Exèrcit sirià ha duplicat l'allau de refugiats
Hatay, Turquia

Dos mil civils sirians travessen la frontera amb Turquia per buscar-hi refugi

En les últimes hores, en el punt fronterer amb Turquia, més de dues mil persones han fugit cap al país veí. Els bombardejos del president Al-Assad no s'aturen i el termini per a l'alto el foc es va escurçant. L'exèrcit sirià lliure ha anunciat que acatarà l'alto el foc del 10 d'abril si el president sirià retira tancs i tropes de les ciutats.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Famílies senceres s'aglomeren a la frontera amb Turquia, a l'espera de ser traslladades als camps de refugiats que hi ha uns quilòmetres més enllà. La majoria arriba de pobles i ciutats de les regions d'Idlib i d'Alep, al nord-oest de Síria. Hi arriben cansats, amb quatre farcells amb el més imprescindible, i explicant els horrors viscuts aquesta última setmana pels atacs del règim, quan falten només cinc dies perquè comenci l'alto el foc que Damasc s'ha compromès a complir. Però els que protesten contra el règim ja no es creuen la promesa d'aturar la violència abans del 10 d'abril.

Hikmet Saban, un refugiat sirià explica com "la majoria dels cossos han quedat carbonitzats", la qual cosa n'impedeix la identificació. "Han destruït tot el poble de Taftanaz; totes les cases han quedat en ruïnes", es lamenta.

Taftanaz, diuen, ha estat bombardejada durant tres dies seguits i no hi queda ningú. L'enduriment dels atacs per part de l'Exèrcit sirià ha duplicat l'allau de refugiats. Aquestes darreres 36 hores podrien haver traspassat el punt fronterer de Hatay 2.800 sirians.

Les autoritats turques els traslladen en camionetes fins als camps i ja han demanat oficialment més ajuda a la comunitat internacional per atendre'ls, perquè no donen l'abast.

Anar al contingut